Szálbehúzásos technika – Fine Thread Contouring FTC eljárás

Szálbehúzásos technika

A szálbehúzás segítségével műtéti beavatkozás nélkül az arc különböző területein a ráncok megfelelően kezelhetőek, az arc és a nyaki régió struktúrája, rugalmassága látványosan rehabilitálható. A hagyományos arc-szerkezetet megemelő eljárásokat, illetve a keleti, akupunktúrás szálbeültető metódusokat ötvözi, mint legújabb technológia.

Kezelés előtti teendők: 

A szálbehúzásos beavatkozás előtt a bőrt érdemes megtisztítani és hidratálni, mely után a felszínt fertőtlenítjük és érzéstelenítjük. Dohányzást teljesen kerülni kell, mert a nikotin károsan befolyásolja a gyógyulást.

Fontos a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele a szövetek hidratálása érdekében

Javasolt a vitaminok (C-vitamin) és a nyomelemek (szelén, cink) bevitele a szervezetbe. Amennyiben lehetséges kerülni kell a gyógyszerek szedését is.

Az FTC szálbehúzás menete:

A szálbehúzásos eljárás minden esetben különböző ezért szükséges az egyénenként eltérő testreszabás, illetve egyedi tervezés. A beavatkozás előtt a sebész feltérképezi az arcot és megtervezi a beavatkozás menetét, kiválasztja a szálak típusát és elhelyezkedését.

Szinte bármilyen plasztikai és kozmetológiai eljárással kiegészíthető (lézeres hámlasztás vagy ránctalanítás, hyaluronátos ráncfeltöltés stb.).

A fertőtlenítés és érzéstelenítés után a bőralja rétegbe vékony injekciós tűk segítségével finom, fogazott szálakat vezetünk be így a kezelés gyors és már közvetlenül a beavatkozás után is látványos, tartós eredményt ér el. Az FTC eljárás természetes szövetekhez kompatibilis és nem allergizáló bioszálai egyaránt alkalmazhatók az arc, a nyak és kéz ráncainak kezelésére, illetve a has területein megereszkedett bőr rehabilitációjára, kontúrozására, feszesítésére. A szálak felszívódási ideje 6-8 hónap, mely idő alatt a struktúra rögzítése és megtartása a feladatuk. A beavatkozás eredménye azonnal látszik, az arcemelő hatás azonban néhány hónappal később lesz a leglátványosabb, amikor a szálak körüli új kollagén rostok kialakulnak. A szálbehúzás ezt a hatást egyénektől függően akár 2 évig is megtarthatja.

Fontos:

Kerülendő a kezelés után 6-8 hétig a szolárium, a napozás és a szauna használata. A szálbehúzást követően az 1. és a 6. héten kontroll végzése mindenképpen javasolt.

Kezelés utáni teendők:

Néhány napig tapasztalható enyhe bőrpír, duzzanat vagy bevérzés, melyek pár nap után elmúlnak.

4-5 napon keresztül érdemes hűteni és hidratálni a kezelt területet. Enyhe húzódó érzés tapasztalható a szálak feszesítő hatása miatt, de ez rövid időn belül elmúlik.