Bőrhibák eltüntetése (acne, heg és stria kezelés)

Bőrhibák eltüntetése

Az aknék és hegek lézeres kezelése során precíz és kíméletes módon a lézerfény újra strukturálja a bőr felszínét a hámréteg felsőbb, mikronban mérhető mélységéig, ahol hő hatására elpárologtatja az érintett sejtsorokat, ezáltal stimulálva a fokozott kollagén termelést.

Akné hegkezelés előtti teendők: 

A bőrt 24 órával a kezelés előtt ne kenjük be semmilyen krémmel, alapozóval. A kezelés előtt alaposan meg kell tisztítani a bőrt, és szükséges bőrfertőtlenítő alkalmazása is.

Akné hegkezelés menete: 

A lézer néhány mikronos mélységig hatol be a bőrbe és hozzájárul az új bőrminőség kialakulásához. A kémiai hámlasztásokkal és a dermabrázióval ellentétben, a lézerrel történő bőr újra strukturálás pontos beállításokkal, célzottan végezhető el. A lézersugár kíméletesen, hő hatására elpárologtatja az akné – heges bőrfelületet, feltárva az alsóbb, sértetlen réteget.

Hegkezelés időtartama:

Függ a kezelt terület nagyságától, ami 10-40 perc is lehet

Fontos:

A hegkezelés utáni pár napban pörk alakul ki a bőrfelszínen, ennek idő előtti leszedése, feláztatása depigmentálódást okozhat. Fényvédő krém használata 2-4 hétig javasolt.

Kezelés utáni teendők:

Távozáskor bőrpirosság jellemző a kezelés erősségétől függően ez eltarthat 1-5 óra hosszát is, erősebb kezelések esetében akár 24 órát.

Intenzív hegkezelés után a bőrpírt követően 2-6 napig pörkösödés, esetenként felszíni varasodás is előfordulhat. Ezeket hámképző, gyulladáscsökkentő krémmel, zselével utókezelhetjük.

Alapozó használata 24 óra elteltével engedélyezett. A hegkezelés eredményességéhez az eljárást ismételhetjük 1-4 alkalommal, 4-6 hetente.